Ara
Yukarı
 

Twitter’da “Son Takipçi” Virüslerinden Kurtulmanın Yolu

Siz de bir Twitter kullanıcısıysanız “…beni en son stalklayan/takipeden…” veya “profilinize en son kim baktı?” tipi paylaşımları ekranınızda sıklıkla görmüşsünüz demektir. Bu mesajlar gerçek olmayan ama bir anlamda etkileşim çevrenizi de içeren kullanıcıların, hesabınıza baktığını iddia eder.

Bu tuzağa düşmeyin!

Bu tarz mesajların gelmesinde hiçbir suçunuz yok sanıyorsanız aslında yanılıyorsunuz. Çünkü bu mesajların gelmesinde art niyetli bazı uygulamalara izin vermiş olduğunuz gerçeği var. Twitter’ın sizin adınıza hiçbir uygulamaya izin vermediğine veya paylaşım yapmadığına emin olabilirsiniz.

 

Örneğin bir linke tıkladığınızda “Twitter ile giriş izni” diye bir ekranla karşılaşırsanız ve bunu da kabul ederseniz hesabınız artık sizin kontrolünüz altından çıkar. Bu saatten sonra hesabınızdan neyin, ne zaman paylaşılacağını belli değildir. Sizin bilginiz dışında spam tweetler oluşturulabilir, RT yapılabilir, hiç tanımadığınız kişiler takip edilebilir veya sevdikleriniz takipten çıkarılabilir.

Bu tip virüslerden kurtulmak için ne yapılmalıdır?

Bilgisayarınızdan Twitter’a giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra üst kısımda yer alan menüden ayarlar kısmına tıklayın ve buradaki sol kısımdan uygulamalar seçeneğine gelin. Burada uygulamaların erişim izinleri kısmını göreceksiniz. Tüm uygulamaları seçin ve hepsini kaldırın. Bu adımları tamamladıktan sonra derhal şifrenizi değiştirin.

NOT: Bu işlemleri telefonla değil, kesinlikle bir masa üstü bilgisayar ile yapmanız gerekiyor. Bilinçli veya bilinçsiz olarak Twitter hesabınıza yüklenen uygulamaları yukarıda işlemler sayesinde kaldırabilirsiniz. Kendinize ait Twitter’ınız hayırlı olsun.

Yazan: İçerik Mahsülleri Ofisi

En son yorumlar

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın